شاید به این برخورده باشید که وبسایت های مختلف از اصطلاحات متفاوتی برای اجزای لوستر استفاده می کنند، این می تواند به دلیل وجود تامین کننده ها و طراحان مجزا و متفاوت، ابداع نام ها در تاریخ، ترجمه، و نیازمندی های جستجوی اصطلاحات باشد. مثلا در زیر برخی از نام های مورد استفاده به وسیله ی وبسایت های مختلف آمده اند.

واژه ی Chandelier از واژه ی فرانسوی Candere که آن هم به همین ترتیب از واژه ی لاتین Candelabrum ناشی می شود نشأت گرفته است، واژه ی Chandelier در ابتدا در سال 1736 به زبان انگلیسی آورده شد.

اجزای لوستر کریستالی
نام برخی از اجزای لوستر رایج
  • روزت سقف (Ceiling Rose) –  این یکی از لوازم مربوط به سقف است که اتصالات برقی را مخفی می کند، در زمان انتحاب رزت سقف، نیاز دارید که وزن لوستر را بدانید.
  • زنجیر لوستر – این جزء از اجزای لوستر را به رزت سقف متصل می کند، با این حل اگر لوستر دارای میله اتصال باشد نیاز به زنجیر ندارد. برای انتخاب زنجیر مناسب نیز نیاز به دانستن وزن لوستر است -به خاطر داشته باشید که در نظر گرفتن بار وزنی لوستر بر روی زنجیر، مهم تر از زیبایی زنجیر است.
  • چترک بالا (Top Canopy) –  این بخش یک بشقابک احتمالا شیشه ای است که شاید قطره ها یا آونگ هایی از آن آویز باشند.
  • زنجیر های کریستالی یا آونگ (Sway) – این بخش ها رشته ها یا دکمه های کریستالی یا اتصالات زنجیری از شیشه ی مورانو هستند. وابسته به سبک لوستر و جایی که در آن قرار دارند هستند، اما می توانند بین چترک بالا تا مومگیر یا از یک بازو تا بازوی دیگر باشند.
  • ستون- تنه ی لوستر – این بدنه لوستر است و می تواند از یک یا چندین قسمت تشکیل شده باشد. اگر از چندین قسمت تشکیل شده باشد، ممکن است از اصطلاحات عامیانه ستون تنه، شکاف تنه، گوی میانی و تنه میانی استفاده کنید.
  • میله ی رزوه شده توخالی فلزی (تمام رزوه)- از اجزای لوستر این میله ی توخالی فلزی است که شاید از تمام طول مرکز لوستر عبور کند و توخالی است تا به کابل برق اجازه بدهد از درون آن عبور کند. اجزای تنه ی لوستر روی میله رزوه دار قرار داده شده اند.
  • کاسه (جام) زیرین Bowl – این بخش در ادامه ی شالوده ی لوستر قرار می گیرد و ممکن است بسته به طراحی لوستر زراندود شود. هدف از این بخش دربرداشتن بخش های الکتریکی است.
  • گوی زیرین – این بخش یک بخش دکوراتیو و تزئینی است، یعنی گوی گریستالی، هرم کریستالی یا هر چیزی که انتهای لوستر را تشکیل می دهند.
  • بازوی لوستر –  این همان بازو است و تعداد این بازوها بسته به سبک لوستر دارد، همچنین ممکن است لوستر شما خمیدگی هایی داشته باشد که این تزئینی هستند. در لوستر های مورانو گل ها و برگ ها نیز به چشم می خورند. بازو کابل برق را نیز بین تنه ی میانی تا لامپ نگهدار در انتهای بازو، در درون خود دارد، چه در داخل و چه در بیرون.
  • موم گیر یا Bobeche – بشقابکی است که در انتهای بازوی لوستر قرار می گیرد (نام گذاری آن مربوط به زمانی است که لوستر ها توسط شمع روش می شدند)، با نام های زیر فنجانی لوستر و چکه دان نیز شناخته می شود. لامپ نگهدار از روی موم گیر بیرون می آید.
  • شمعدان – در برخی لوستر ها شمعدان نیز به چشم می خورد که بر روی موم گیر قرار می گیرد و در این صورت لامپ نگهدار از روی شمعدان بیرون می آید.
  • لامپ نگهدار –  این بخش از اجزای لوستر اسبابی برقی است که لامپ الکتریکی را می گیرد. لامپ نگهدار می تواند در انواع سرپیچ ادیسونی یا سر نیزه ای خریداری شود، و سیم های الکتریکی درون بازوهای لوستر تا لامپ نگهدار پیش می روند.
  • لوله ی شمع – که به نام آستین شمع یا پوشش شمع نیز شناخته می شود، به منظور پوشاندن لامپ نگهدار به کار می رود و به منظور ایجاد تصوری از شمع طراحی شده است.  این لوله ها با جنس های کارتی، پلاستیکی، شیشه ای و فلزی، با پرداخت های متنوع و با ظاهر ساده یا اشک دار در دسترس هستند.
  • مومگیر می تواند سوراخ های کوچکی داشته باشد یا نه، اگر مومگیر های سوراخ داشته باشد، می توانند آویز هایی به صورت قطره یا دکمه داشته باشند. همچنین کاسه های بالایی و زیرین نیز می توانند با آونگ هایی در آمیخته بشوند. این ها می توانند نام های بسیاری داشته باشند، مانند پنتالوگ (پندالوگ) ، آلبرت، منشور، آویز، قطره، قطره اشک، بمب انداخته و غیره.
  • گیره های لوستر، حلقه های لوستر و سیم های لوستر، که برای اتصال کریستال های لوستر به یک دیگر به کار می روند و به سبک لوستر و جایی که در آن به کار می رود بستگی دارند.
  • لامپ های الکتریکی – نوع لامپی که به کار می رود توسط لامپ نگهدار تعیین می شود، سرپیچ ادیسونی نوعی سرپیچ است که در انواع E14 (لامپ های کوچک تر) و E27 (لامپ های بزرگ تر) ارائه می شود. کلاهک سرنیزه ای نیز میله های کوچک بر آمده در دو طرف دارد و در انواع B15 یا B22 ارائه می شود.

منبع: https://www.kingschandeliers.co.uk/Parts-of-a-Chandelier.html

به منظور احترام به مخاطب، از دو منبع دیگر نیز مطالب مشابه آورده شده تا مخاطب این وبسایت بتواند با دست باز تری نام گذاری ها را درک کند.

نام اجزای مختلف لوستر
نام گذاری اجزای لوستر از منبعی دیگر

کریستال ها :

مطمئنا بخش اصلی اجزای لوستر کریستالی خود کریستال است.

کریستال های به کار رفته در لوستر می توانند یکی از انواع مختلف باشند. لوستر می تواند کریستال های بسیار گران قیمت داشته باشد که توسط بهترین شرکت های کریستال سازی در جهان تولید شده باشد، مانند کریستال های سوارسکی، یا می نواند کریستال هایی اقتصادی تر داشته باشد، که با این که با مبنای پولی کمتر گران هستند، هنوز بسیار بازتاب کننده و درخشنده باشند.

بازوهای لوستر : بازوهای لوستر آن چیزی هستند که از بدنه ی اصلی لوستر بیرون می زنند، و بر روی ان ها شمع های لوستر قرار می گیرند. بازوهای لوستر می توانند انواع مختلفی داشته باشند، مانند یک بازوی S شکل، یا یک بازوی لوستر نی مانند، یا یک بازوی لوستر طناب شکل. همچنین می توانند بسته به نوع لوستر ساخته شده از متریال های مختلفی مثل کریستال، برنج، یا دیگر فلز ها باشند.

شمع های لوستر : شمع هایی که در انتهای بازوهای لوستر قرار می گیرند، به منظور روشن کردن لوستر به کار می روند. بیشتر شمع های لوستر یا پوشش های شمع، دست ساز هستند و حتی شاید اشک های موم شمع را بر روی شمع داشته باشند، که باعث می شود بسیار اصیل و جذاب به نظر برسند.

بخش های متفرقه لوستر : به غیر از اجزای لوستر کریستالی ذکر شده در بالا، لوستر اجزای مختلف دیگری نیز دارد، مثل:

  • لامپ ها، مبدل ها، و سوکت ها، تا نور و درخشش را برای لوستر فراهم کنند.
  • مومگیرها که می توانند به منظور جمع آوری مومی که از شمع های واقعی می ریزد، یا به منظور بهبود ظاهر کلی لوستر به کار بروند.
  • طوق ها، چترک ها، و زنجیر هایی که توسط آن ها لوستر از سقف آویز می شود.
  • سایه انداز (شید) Shade لوستر که لامپ ها را پوشش بدهند.

منبع: https://www.chandelierparts.com/blogs/chandelier-lighting-design/15206553-parts-of-a-chandelier

لوسترها لوازم نورپردازی بسیار تزئینی هستند که عموما شامل سیستم اجزای ظریف و پیچیده می شوند. برخی اجزای لوستر صرفا تزئینی، و اجزای دیگری صرفا کاربردی هستند، و بسیاری نیز هر دو ارزش تزئینی و کاربردی را دارند. به صورت عمومی، هر چه اجزای لوستر بیشتر باشد، طراحی آن ریزآراسته تر و پر زرق و برق تر است. اجزای متداول لوستر شامل موارد زیر می شود :

اجزای لوستر کریستالی زنجیر بازو منشور
نام گذاری اجزای لوستر نقل شده از منبعی دیگر
  • چترک : جزئی از اجزای لوستر که در تراز با سطح سقف قرار می گیرد و جعبه (برق) سقف را می پوشاند. چترک ها در بالای لوستر واقع شده اند. چترک لوستر می تواند جایی برای مبدل های ولتاژ پایین لوستر داشته باشد.
  • زنجیر : زنجیر بدنه ی اصلی لوستر را به چترک متصل می کند، و مشخص می کند لوستر با چه فاصله ای از سقف آویز شود. طول بلند زنجیر مناسب ورودی های بلند است، در حالی که لوستر بالای میز غذاخوری نیازمند زنجیری کوتاه تر است. سبک رایج زنجیر شامل حلقه های فلزی متصل به هم است، که ظاهری قدیمی دارند. رشته های بلندی از منشورهای کریستالی یا مهره هایی که به صورت آبشاری از اطراف لوستر فرو می ریزند نیز به عنوان زنجیر شناخته می شوند.
  • ستون : میله ی عمود در مرکز لوستر. بازوهای لوستر از این ستون بیرون می زنند.
  • کاسه (جام) : کاسه به گوی های کره-شکل روی ستون مرکزی لوستر اطلاق می شود. کاسه ها به منظور فراهم کردن ظاهری یکپارچه، در طراحی ستون آمیخته می شوند. این اجزا، شکل عمومی بدنه ی لوستر را ایجاد می کنند و اغلب در خود شیشه ی اچ شده (دارای نقش، حکاکی شده با تیزاب) دارند یا طرح های پیچیده ی فلزی دارند.
  • بازوها : از ستون مرکزی لوستر بیرون می زنند، و جزء اولیه در برقراری زیبایی ساختار هستند. طول بازوها معین کننده ی عرض کلی لوستر است. بازوها می توانند منحنی، زاویه دار، یا دارای طراحی های پیچکی دوار باشند.به صورت نوعی، هر بازو یک لامپ را در انتهایش نگه می دارد. اغلب، منشورهایی کریستالی به بازوها متصل می شوند.
  • شمعدان :  شمعدان ها در اصل به منظور گرفتن مومی که از شعله-شمع لوستر می ریزد طراحی شده اند. امروزه شمعدان ها نقش صرفا تزئینی ایفا می کنند و و ظاهری همراستا با سبک های کلاسیک بازنمود می کنند.
  • لوله شمع : لوله های شمع در طراحی های لوستر سنتی متداول، ولی در مدل های مدرن کمتر رایج هستند. این اجزای لوستر وانمود کننده ی شمع های شعله ور بلند هستند. لامپ های لوستر بر بالای لوله ی شمع پیچیده می شوند.

(حباب) لامپ

لوستر ها منابع نوری فراگیر هستند و عموما سازگار با نوع خاصی از لامپ. لذا یکی از اجزای لوستر را باید لامپ دانست. لامپ های شمعی رایج ترین گزینه برای لوستر های سنتی هستند، در حالی که طرح های مدرن یا لوستر های دارای سایه اندازهای (شید) کدر، سازگاری با گستره ی متنوع تری از انواع لامپ دارند. هر نوع لامپ مزایا و معایبی دارد.

لامپ های شمعی (شعله-مانند)

لامپ های شمعی تقلید کننده ی ظاهر شعله ی کوچک شمع هستند. در اصل این لامپ ها اوایل قرن بیستم در جایگزینی شمع ها به کار رفتند و امروزه زیبایی مانند قدیم را به لوستر می افزایند.

التهابی

  • مزایا: نوری کاربردی با جلوه ی رنگی ملایم می تابانند ، ارزان هستند.
  • معایب : به دفعات نیازمند جایگزینی هستند، بیشترین مصرف انرژی را دارند.

ال ای دی LED

  • مزایا: صرفه جویی در مصرف انرژی، طول عمر بسیار بالا (تا 20 سال)
  • معایب: گران، نور به نسبت لامپ های التهابی سنتی متفاوت است (نکته مترجم: امروزه انواعی با شباهت تقریبا غیر قابل تشخیص تولید می شوند).

فلورسنت (شناخته شده به نام کم مصرف)

  • مزایا: مصرف کمتر و عمر بیشتر از لامپ های التهابی
  • معایب : گران، غیر قابل دیم شدن، رنگ متفاوت نسبت به لامپ های سنتی التهابی، جلوه ی رنگی زننده (نکته مترجم: مصرف انرزی بیشتر و عمر کمتر از لامپ های ال ای دی)

دیمر (کاهش دهنده ی نور)

دیمر ها جزئی رایج در کاربری های متنوع هستند و در بعضی لوستر ها از اجزای لوستر هستند. دیمر ها اجازه ی تنظیم نوری که توسط لوازم نوری تابش می شود را می دهند و نورپردازی فراگیر را برای زمان های مشخص یا کاربری اتاق مطلوب می کنند.

منبع: https://www.luxedecor.com/buying-guides/chandelier-buying-guide

نویسنده نیراهوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *