در این مطلب به بررسی لوستر معاصر می پردازیم، لوستری که شاید به سختی بتوان برای آن سبک دقیقی مشخص کرد.
در میان اثاثیه ای که می تواند بر اتمسفر و سبک اتاق های مختلف خانه تاثیر بگذارند، لوستر ها جایگاه ویژه ای دارند، چرا که کارکردی دوگانه دارند : مبله کردن فضا با جایگاه بی همتا، و روشن کردن اتاق.
بسته به سبک (کلاسیک یا معاصر)، سبک (مینیمال، تجمل گرایانه، بزرگ، یا کوچک) و طرح (متریال، شکل، و رنگ)، یک لوستر کم و بیش مناسب گنجاندن در بستر مورد نظر است.
برخی مدل ها شخصیتی مشخص دارند. مثلا به عنوان مثال به لوسترهایی با آونگ های کریستالی فکر کنید، که برای مبله کردن یک اتاق نشیمن یا غذاخوری سبک-کلاسیک -که از شکوه و جلال اتاق های پذیرایی عظیم سبک کلاسیک الهام گرفته است- فوق العاده هستند.
انواع لوستر معاصر کمتر رسمی هستند و شخصیتی با تطبیق پذیری بیشتر ، و این توانمندی که سبک های مختلف را در بر بگیرد، یافته اند.
انواع لوستر در بازار وجود دارند، که شامل گستره ای از انواع هایپر-مدرن (فرامدرن یا فرانوگرایی) ، که با اشکال آینده نگرشان، رواج متریال های عاری از احساس مانند شیشه و فلز، و طراحی ضرورت نگر و فشرده شان قابل تشخیص هستند، تا لوسترهایی که جایی بین مینیمالیسم معاصر و تجمل گرایی نوعی ساخته های سنتی ایتالیایی قرار دارند.
موارد اخیر، که به سبک هیبرید که اغلب به عنوان لوستر معاصر-شیک (یا کلاسیک-معاصر) شناخته می شود تعلق دارند، به دلیل انعطاف پذیری شان، در زمره ی رایج ترین انواع برای پروژه های مبلمان معاصر شناخته می شوند.
زیبایی و تجمل، در عین دست نکشیدن از کارکرد و خواسته های روز، آیا این همان معنای معاصر بودن نیست؟
در سکونتگاه های پر زرق و برق، سیستم نورپردازی نقشی پر اهمیت بازی می کند، که اغلب به عنوان عنصر راهنما در طراحی مبلمان نیز عمل می کند.
با در نظر داشتن اهمیت آنها، اسباب نورپردازی هم افزایی بی عیبی بین نور شیک و مدرن افکنده بر روی کنتراست ها، ایجاد می کند.
و لذا لوستر معاصر، از موقعیت برتری که دارد، ویژگی های منحصر به فرد محیط را روشن می کند. گاهی اوقات، این ویژگی، دو گانگی بین چوب ونگه و جزئیات زراندود قفسه های اتاق نشیمن خواهد بود، و در گاهی دیگر، این ویژگی، هم آمیزی اشکال هندسی و طرح گوهر-مانند آباژور های تزئینی اتاق خواب خواهد بود.
اما پیش از انتخاب لوسترها برای فضاهای داخلی معاصر، شخص باید هر عاملی را در نظر بگیرد. تنها در این صورت ممکن است مدل هایی که بیشتر با مفاهیم معاصر در خصوص نورپردازی دکوراتیو همراستا هستند را شناسایی کرد.
در نتیجه، اندیشیدن در خصوص عناصر زیر مهم و زیربنایی است:
- فضا : ابعاد اتاق و ارتفاع سقف
- کارکرد لوستر
- توان روشنایی
- سبک مبلمان
- رنگ اتاق
بگذارید به هر نکته به صورت دقیق تری نگاه داشته باشیم.
1- فضا : ابعاد اتاق و ارتفاع سقف
انتخاب لوستر برای هر محیط معاصر – اتاق خواب، سرسرا، و اتاق نشیمن- به ابعاد اتاق بستگی دارد.
ارزیابی ابعاد فضاها به شما کمک می کند که راه حل ایده آل را گزینش کنید، که نه تنها ترکیب بندی مبلمان را تکمیل می کند، بلکه به این که ادراک فضا تجربه ای خوشایند تر گردد نیز کمک می کند.
یک لوستر مجلل، برازنده و بزرگ، می تواند برای اتاقی وسیع بی نقص باشد، در حالی که در مقابل، ممکن است یک لوستر کوچک تر به نسبت بستر، بسیار خرد باشد و بنابراین چشمگیر نباشد.
این سزاوارتر است که لوسترهای کوچک تر را در فضاهای محدودتر، مانند درون یک راهرو، در یک سرویس های بهداشتی، در دفتری کوچک، یا در ورودی خانه جایگذاری کرد.
افزون بر ابعاد اتاق، ارتفاع سقف نیز می بایست در نظر گرفته شود. همچنین در این مورد، نسبت ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در خانه ای با سقف کوتاه، بهتر است که نورهای سقفی یا لوستر های فشرده را انتخاب کرد.
در یک اتاق نشیمن دارای سقف بلند، بهتر است که لوستری را انتخاب کنید که تاثیر بصری بالایی را فراهم می نماید.
به طور اساسی، پیشنهاد می شود که به منظور در نظر گرفتن مقاصد زیبایی شناسانه، تقارن، و تامین نورپردازی عمومی، اسباب نورپردازی را در میان سقف جایگذاری کرد.
لوستر با قرار گرفتن در مرکز، نگاه بیننده را جذب می کند و نمایی را فراهم می کند که بیش از پیش اتمسفر شیک-معاصر را ذر اتاق بهبود می دهد. در واقع، به منظور رعایت تقارن، می بایست از برقراری تعادل بصری خاص و نسبتی بی کم و کاست از پرسپکتیو ها اطمینان حاصل کرد.
از نقطه نظر تکنیکی، یک لوستر در میان اتاق، توزیع متوازن و یکنواختی از نور را در تمام سطح های اتاق در اختیار قرار می دهد.
2- کارکرد لوستر
بسته به نقش الگو های مختلف لوستر، ابعاد، متریال ها و رنگ های متفاوتی می توانند گزینش شوند. گزینش یک لوستر برای اتاق کودکان بسیار متفاوت از گزینش آن برای سرسرا و اتاق نشیمن است. به هر حال این تنها مسئله در طراحی نیست. نورپردازی عملکردی نیز نورپردازی است که انجام برخی فعالیت ها را تسهیل می کند.
می دانیم که اغلب، محیط امروزی میزبان کاربری های متفاوتی است. مثلا، یک اتاق خواب معاصر می تواند گوشه ای را برای آرایش کردن در خود جا بدهد، که با یک روشویی، یک صندلی بالشی و یک آینه مبله شده باشد؛ در عوض می توانیم در یک اتاق نشیمن معاصر همه کاره و جمع و جور، یک میز کار را ببینیم.
در تمام این موارد، مهم است که در کنار لوستر اصلی، سیستم نورپردازی را با فراهم سازی مجموعه دیگری از لامپ های کاربردی مخصوص فعالیت خاص ، مانند نور رومیزی، نورهای موضعی، چراغ های دیواری و امثالهم، ویژه سازی کرد.
3- توان روشنایی
کارکرد لوستر دوشادوش توان نورپردازی، که بر اساس وات (میزان انرژی مصرفی) و لومن (مقدار نور منتشر شده) اندازه گیری می شود، پیش می رود.
این مقادیر می بایست ابعاد اتاق، میزان روشنی (به معنای مقدار نور طبیعی) و فضاسازی که شخص قصد دارد به آن برسد را در نظر داشته باشد. نور روز یا نور کم سایه به منظور تامین فضاسازی نرم ملکوتی؟
4- سبک اسباب و اثاثیه
معمولا لوستر های سبک معاصر توسط متریال های تطبیق پذیر و با پرداخت هایی با کیفیت خیلی خوب از منظر تکنیکی-سبک گرایانه، مانند موارد زیر ساخته می شوند:
- فلز براق، مات یا کرمیزه شده (آب کروم داده شده)
- مس، برونز، برنج، یا آهن چکش کاری شده
- شیشه یا کریستال
- روکش طلا یا نقره
- مهره ها، کریستال ها یا سوارسکی برای آونگ ها و تزئینات
پیشنهاد ما این است که به همین محور زیبایی شناسی پایبند باشید، و راهکار هایی را بگزینید که چنین ویژگی هایی را ارائه می دهند، در جالی که سعی می کنید ذائقه و نتیجه نهایی که دوست دارید به آن برسید را هم در نظر داشته باشید.
به منظور ایجاد اتاقی که از نظر سبک شناسانه و برقراری هماهنگی متعادل باشد، گزینش لوستر می بایست سبک اسباب و اثاثیه را نیز همانند جزئیات دکوراتیو در نظر داشته باشد، و سعی در جهت خلق اثری مطابق داشته باشد.
مثلا در این فضا، جزئیات مطابق بین اثاثیه و لوستر را می توان پرداخت های زراندود دانست.
نه تنها ارزیابی این عوامل به شما کمک می کند که بهترین راه حل را برای بستر پیدا کنید، بلکه در نهایت در پیوستگی سبک در ترکیب نهایی زیبایی شناسانه سهم خواهد داشت. همین که شما این جنبه های عمومی را تعیین کردید، شما می توانید به مرجله بعد بروید!
5- رنگ های اتاق
پیش از انتخاب لوستر به منظور روشن نمودن اتاق های منزل تان، شما می بایست پالت رنگی که دکور خانه تان را می سازد را نیز در نظر بگیرید.
نه فقط رنگ های دیوارها، بلکه همچنین سایه رنگ ها و نقش های کاغذ دیواری، یا رنگ مبلمان (اگر چوب است، بسته به نوع چوب، تیره یا روشن؟)، اکسسوری ها، فرش ها، پرده ها، و همچنین عناصر ساختاری مانند کف ها، در ها و پنجره ها.
هر طرح مبلمان، رویه ی رنگی خود را نمایان می کند، که ممکن است شامل تک رنگ غالب در ترکیب با زوجی از رنگ های دارای دو رنگمایه ی جزیی باشد، یا دو یا سه رنگ اصلی که در هم آمیخته و ترکیب شده اند تا حالت روحی سبک واری را خلق کند.
رنگ لوستر می تواند پیوسته با دیگر مبلمان به کار برود، تا حال و هوای معاصر ساده و در عین حال برازنده ای را خلق کند، و یا در پروژه هایی که لوستر با رنگ، متریال یا جزئیات خاصی برجسته شده است، در کنتراست سنجیده ای با دیگر اجزا باشد.
منبع :
https://blog.luxury-italianfurniture.com/contemporary-chandelier